Equine TotalFit

Passend voor paard en ruiter

   

 


Modulair concept 

Het WOW zadel is wereldwijd het eerste modulaire zadel. 

Het is mogelijk om een traditioneel uitziend zadel te hebben waarvan de verschillende onderdelen verwisselbaar zijn, zodat het voor iedere discipline, paard en ruiter op maat gemaakt kan worden.


Flair vulling

Het Flair Air systeem is in de kussens ingebouwd. Flair is een vulling met lucht, dat uit vier luchtkamers bestaat. Dit zorgt voor een zachte, flexibele en gelijkmatig oppervlak zonder drukpunten op het paard. De kussens kunnen zich rondom de spieren bewegen terwijl het paard in beweging is en zo ook ruimte geven aan die bewegingen. De lucht is aanpasbaar, ook terwijl de ruiter in het zadel zit.


Carbon vezel boom

WOW™ heeft een uniek gepatenteerde boom die "Y"vormig is en van carbon vezels.

Het is deze "Y Bar" die de boom zijn sterkte en longitudinale stijfheid geeft. Het feit dat de kracht gecentreerd is maakt dat de zittingen zo ongelofelijk smal kunnen zijn, wat een enorm goed beencontact mogelijk maakt en stabiliteit voor de ruiter.

Er zijn twee longitudinale krommingen van de "Y" Bars beschikbaar om zo dicht mogelijk bij de vorm van de rug van het paard te blijven; een flat "Y"Bar voor paarden met een vlakke rug en een curved "Y" Bar voor een paard met een normale of diepe rug.


Laterale Flexibiliteit

Het paard heeft ruimte nodig op de plek waar de schouder onder de zadelboom roteert. Het WOW zadel heeft een voorkant van de zadelboom die vrij van links en rechts kan bewegen, zodat de schouders om de beurt onder het zadel naar achteren kunnen komen.

 

 

Verwisselbare kopijzers

De flexibele voorkant geeft een ruime keuze van 11 verschillende boommaten. Daarbij zijn er nog 3 verschillende types kopijzers beschikbaar waarbij rekening gehouden kan worden met de vorm van de schoft.


Verwisselbare kussens

Voor de kussens kijken we naar de paardenrug en het type paard. Er zijn 15 standaard kussens. Ook combinaties met een kleiner kussen en een grotere zitting is een mogelijkheid. Hierbij mag 1 maat verschil in zitten.


Puntloze kussens

Het gepatenteerde  Pointless Panel System™ or PPS.

Bij een traditionele zadelboom eindigen de  uiteinden rechts en links (in rood) ongeveer 18 á 19 cm onder de kop van het zadel. WOW heeft geen puntwerking door de vorm van de panelen/kussens. Het voorste deel van de zadelboom heeft een soort van vleugels met ingebouwde dubbele stijgbeugelophanging. Deze vleugels worden verlengd (in geel) om zo een enorm oppervlak (zo'n 30cm) als draagvlak op de ribben te verschaffen. 

Dit vergrote oppervlak verminderd de druk op de schouders en bevordert samen met het "lateral flexion" systeem een beter bewegingsverloop van het paard.


Dubbele stijgbeugel ophanging

Alle WOW zittingen worden met een uniek en beschermd stijgbeugelophanging stysteem geleverd. Deze laat twee posities toe die de ruiter toestaat de positie van het been te veranderen. De wisseling kan voor de dressuur of springtoepassing dienen, maar ook de verhouding tussen de lengte van het onder- en bovenbeen van de ruiter spelen kunnen bepalend zijn.


Singelsystemen

De plaats waar de singel komt te liggen is bij elk paard verschillend. Dit kan veranderen door een wisselende conditie, bv zomer-winterperiode. 

Door het unieke singelsysteem is het mogelijk zich aan de verschillende posities aan te passen.

Daarbij zijn er ook verschillende singels beschikbaar die een zo goed mogelijke drukverdeling bieden.


 

Veranderbare positie zweetblad

De zweetbladen kunnen voor- en achterwaarts geroteerd worden. Tevens zijn er 2 verschillende types zweetbladen zodat er 4 totaal mogelijkheden zijn. De ruiter heeft daarin de keuze wat voor hen het beste past.